Per què una sessió satèl·lit?

 • Volem teixir narratives al voltant de la mort més enllà de la perspectiva assistencial.
 • Volem compartir reflexions amb persones que miren la mort des d’altres vessants.
 • Volem contribuir al finançament de les VIII Jornades científiques de la SVMP.

Què és Barrejat de vida i de mort?

Barrejat de vida i de mort és un projecte de SVMP en col·laboració amb Convent Carmen. Es tracta d’una sessió satèl·lit oberta a la ciutadania dins el programa de les VIII Jornades de la SVMP. Amb aquesta iniciativa entendrem com l’estructura d’un edifici, l’art urbà, els llibres, una melodia o el toc de les campanes ens mostren com hem viscut la mort al llarg de la història.

Quin és el pla?

¦⇒Descarregar programa final: ( document )

 • Pintarem un mural basat en el projecte d’art global Before I Die.
 • Parlarem de la vida i la mort des de perspectives inusitades:
  • Defunctos Ploro. Les últimes campanades? Amb Eliseu Martínez Roig.
  • La literatura i la mort. Amb Irene Rodrigo Martínez.
  • Granit, semprevives i funeràries. Polítiques arquitectòniques per a viure i faltar. Amb Carlos Pastor García.
  • Les músiques i les morts. Amb Isabel Ferrer Senabre.

Com quedem?

26 de setembre de 18 a 21 hores al Convent Carme (Plaça del Portal Nou 6, València).

Com pots col·laborar?

 • Assistint a la sessió per 7 euros. Venda d’entrades a la porta d’accés.
 • Col·laborant a la Fila Zero. Pots fer la teua aportació a E S78 1491 0001 2420 7379 1721

Qui participa?

Eliseu Martínez Roig
Llicenciat en Filologia Anglesa i Màster en Gestió de Patrimoni Cultural. Treballa en la gestió cultural del patrimoni immaterial. Realitza la seua tesi sobre l’evolució del patrimoni relacionat amb les campanes i els seus tocs, i coordina un projecte a nivell europeu que serveix de plataforma als campaners actuals del continent. Membre del grup de campaners de la Catedral de València.
Irene Rodrigo Martínez
Divulgadora literària. Creu que llegir és una de les millors maneres de conèixer-se u mateix i de desenvolupar una consciència crítica que contribuïsca a millorar el món. Per això, la seua funció és extraure dels llibres tot allò que connecta amb l’experiència i les emocions quotidianes de les persones per a que se n’identifiquen, i, així, senten ganes de llegir. Actualment codirigix i presenta Una habitació pròpia, un programa sobre llibres en À Punt. També és formadora en comunicació. Irene va estudiar Periodisme a la Universitat de València i Interpretació textual a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València. Li encanta escriure i viatjar.
Carlos Pastor García
Vaig nàixer a Mutxamel (l’Alacantí) i com a arquitecte estic interessat a crear aliances entre diferents agents per a construir entorns inclusius amb diverses escales i formats. Alguns dels últims encàrrecs que he desenvolupat inclouen un joc per a orientar-se en un sistema antic de regadiu, dotar d’accessibilitat una trentena de cases d’Alacant o analitzar Barcelona a partir de l’ús d’apps gais. També faig arquitectura a mitjans com Culturplaza o Alicante Plaza, on escric per apropar l’arquitectura a persones no expertes.
Isabel Ferrer Senabre
Musicòloga i educadora social. S’ha dedicat a la docència i a la divulgació musical en centres culturals i mitjans de comunicació. En l’àmbit de la recerca, està interessada en l’estudi de la relació entre música i identitat sexual o l’anàlisi dels espais musicals de lleure, amb una tesi sobre les pistes de ball a la postguerra. A més, també és una encuriosida de tot allò que envolta els llibres i l’edició.